4.93
(42 Ratings)

PJJ PES INDUSTRI: PEMPROSESAN PES SECARA HOMEBASED

Categories: PJJ

About Course

Modul modul dan nota untuk Pemprosesan Pes Secara Homebased boleh di akses di bawah. Pastikan anda dah baca semua nota yang disediakan. Kalau nak print, kena buat dari komputer, tekan cntrl+p. nanti boleh print

What Will You Learn?

  • Setelah menyertai kursus ini, anda akan dapat menguasai teknik asas pemprosesan pes dan sambal. Empat elemen penting yang perlu dititikberatkan untuk mempastikan pes atau sambal dapat bertahan pada suhu bilik sehingga 12 bulan.

Course Content

MODUL 1: PEMPROSESAN PES SECARA HOMEBASED

  • Modul 1.1: PENGENALAN
  • Modul 1.2: ASAS PENGAWETAN MAKANAN
  • Modul 1.3: KAEDAH PENGAWETAN SECARA HOMEBASED
  • Modul 1.4: CARA PEMBUNGKUSAN PEMPROSESAN PES SECARA HOMEBASED
  • Modul 1.5: KAWALAN MUTU PEMPROSESAN PES SECARA HOMEBASED
  • Modul 1.6: UJIAN KETAHANAN DAN HAYAT PENYIMPANAN SECARA HOMEBASED
  • Modul 1.7: CARTA ALIRAN PEMPROSESAN PES SECARA HOMEBASED
  • Modul 1.8: ETIKA PEMPROSESAN PES SECARA HOMEBASED
  • Modul 1.9 PERALATAN PEMPROSESAN PES SECARA HOMEBASED
  • Modul 1.10 LINK UNTUK PEMBELIAN PERALATAN

MODUL 2: RESIPI PES INDUSTRI & RESIPI OLAHAN PES
Didalam modul ini anda akan dapat belajar 10 resipi pes dan 10 olahan resipi pes. Resipi pes ini disediakan oleh Ticer Sue sebagai permulaan kepada anda yang belum memiliki resipi untuk dipraktikkan.

MODUL 3: ASAS PENGIRAAN KOS
Didalam modul ini peserta akan belajar mengenai perkara asas yang perlu diambilkira dalam penetapan harga jualan produk.

RAKAMAN SESI ZOOM

Student Ratings & Reviews

4.9
Total 42 Ratings
5
2 Ratings
4
3 Ratings
3
0 Rating
2
0 Rating
1
0 Rating
NA
1 year ago
Memenuhi expectation
MS
1 year ago
Panduan yang amat berguna untuk permula dan juga tips2 yg sgt membantu drp coach yg tak lokek ilmu berpandukan pengalaman2 lalu...Tips kena lihat semua kelas untuk dapatkan tips dari coach
penerangan jelas.sgt2 membantu
Alhamdulillah. Ilmu yang boleh dimanfaatkan oleh ramai pihak. Sangat mudah difahami secara teori dan praktikal. Mohon halalkan segala ilmu yang diajar. Terima kasih.
ZO
1 year ago
Overall courses is easy to follow.
alhamdulillah..sangat2 membantu menyenangkan sy dlm membuat pes sendiri.tq ticer su dan cikgu md noor..
Kursus yang sangat bermanfaat. Terima kasih Coach!
Terima kasih...banyak tips, panduan dan tunjuk ajar yang sebenarnya bagi seorang beginner seperti saya untuk memulakan perniagaan pes masakan..saya dah cuba resipi ibu sambal beserta dengan tips yang diberikan oleh Coach.. alhamdulillah menjadi dan dia tidak rosak..jadi tak perlu saya beli cili boh lagi...
KL
1 year ago
satu kelas yg menaiktaraf homebased kepada industri lebih berkesan. ini lah masanya semua pelajar hampir tidak punyai lasan utk keluarkan potensi masing masing..
Alhamdulillah..terbaik kelas pjj ni..byk ilmu dpt..terima kasih tak terhingga..